dayripple

Kalenteritila · Asetukset

Näytä ulkoisten kalenterien tapahtumat toiselle

Puhelimeen yhdistettyjen kalenterien (iPhonen kalenteri, Google-kalenteri ym.) tapahtumat voivat näkyä DayRipplen kalenterissa. Voit valita vain haluamasi kalenterit ja näyttää ne myös samassa tilassa olevalle toiselle. Alla olevissa esimerkeissä sinä olet ”Aino” ja toinen ”Mikko”.

Näytä ulkoiset kalenterit omassa kalenterissasi

  1. Vaihe 1. Ota käyttöön Näytä ulkoiset kalenterit kohdassa Asetukset › Kalenteri

    Napauta alareunan välilehtipalkin oikeassa päässä olevaa välilehteä Asetukset ja sitten luettelosta kohtaa Kalenteri. Kalenterin asetukset nousevat näkyviin. Aivan alimpana on osio Ulkoiset kalenterit. Ota käyttöön kytkin Näytä ulkoiset kalenterit.

    Ensimmäisellä kerralla puhelin kysyy, saako sovellus käyttää kalenteria. Jos sallit sen, laitteen kalenterit tulevat näkyviin, ja aluksi kaikki on valittu. Poista valinta niistä kalentereista, joita et halua näyttää, napauttamalla nimeä. Jos et salli käyttöä, kytkin ei kytkeydy päälle. Salli DayRipplelle kalenterin käyttö puhelimen asetuksissa ja ota kytkin uudelleen käyttöön.

Näytä toiselle

  1. Vaihe 2. Ota käyttöön Jaa tilan jäsenille kalenterille, jonka haluat näyttää

    Kun otat kalenterin nimen alla käyttöön kohdan Jaa tilan jäsenille, nykyisen tilan jäsenet näkevät sen kalenterin tapahtumien otsikon, päivän ja kellonajan. Kalenterit, joille et ota tätä käyttöön, näkyvät vain omalla laitteellasi. Kytkin näkyy vain, kun tilassa on sinun lisäksesi muita jäseniä, ja vain kalentereille, jotka olet valinnut näytettäviksi.

    Toisen kalenterissa kalenterisi tapahtumat eivät näy täytettyinä siruina vaan tyhjänä ympyränä ja himmeänä tekstinä. Ympyrän väri on sinun värisi tilassa. Kun toinen napauttaa päivää ja avaa luettelon, tapahtuman kohdalla lukee Kalenteri: Aino. Tapahtuma on vain luku -tilassa, joten toinen ei voi muokata tai poistaa sitä.

  2. Vaihe 3. Lopeta näyttäminen kytkemällä kytkin pois

    Jakamisen laajuus riippuu siitä, mistä kytket sen pois.

    • Kun kytket pois kohdan Jaa tilan jäsenille, vain sen kalenterin tapahtumat katoavat toisen kalenterista.
    • Kun kytket pois kohdan Näytä ulkoiset kalenterit, kaikkien kalenterien jakaminen loppuu, eikä se palaa itsestään, vaikka kytket sen uudelleen päälle.
    • Jakaminen loppuu myös kalenterilta, jonka näyttämisvalinnan poistat.

Hyvä tietää

  • Toinen näkee tapahtumat 7 päivää taaksepäin ja 1 vuoden eteenpäin tästä päivästä laskien. Tapahtumat päivittyvät, kun jakaja avaa sovelluksen. Tapahtumien otsikon, päivän ja kellonajan lisäksi toinen näkee myös kalenterin nimen.
  • Toinen voi piilottaa kalenterisi hetkeksi kalenterin oikean yläkulman ⋯-valikon kohdasta Jäsenten kalenterit. Ne tulevat taas näkyviin, kun sovellus avataan uudelleen.
  • Jakaminen koskee vain kalenteritilan nykyistä tilaa. Planner-tilassa näytettävät ulkoiset kalenterit eivät näy toiselle.
  • Jos Google-kalenteria ei ole luettelossa, lisää Google-tili kalenteria varten puhelimen asetuksissa. Vain puhelimen oletuskalenterisovelluksessa näkyvät tapahtumat voidaan tuoda.

Eikö kaikki toimi ohjeen mukaan? Kerro meille Ota yhteyttä -toiminnolla. Ota yhteyttä