Första start · fliken Inställningar › Vår plats
Skapa en plats och bjud in din partner
Första gången loggar du in och skapar en ”plats” som ni ser tillsammans. Sedan skickar du en inbjudningslänk, så kommer den andra in i samma kalender. Du kan också börja använda appen själv och bjuda in någon senare.
I den här guiden
Skapa en plats
Steg 1. Välj hur du vill logga in
Första gången du öppnar appen visas inloggningsskärmen. På iPhone finns knappen för inloggning med Apple, och om en knapp för Google visas kan du logga in med den också. Vill du använda e-post trycker du på Fortsätt med e-post.
Är det första gången med e-post fyller du i e-postadress, lösenord (minst 6 tecken) och smeknamn på fliken Registrera dig och trycker på Kom igång. Har du redan ett konto trycker du på Logga in på fliken Logga in.
Steg 2. Välj namn och relation för platsen och tryck på Skapa plats
Efter första inloggningen visas skärmen där du skapar en plats. I Platsens namn står ”Bara vi” redan ifyllt, och du kan ändra det som du vill. Under Vilken relation har ni? väljer du ett av Par, Gifta, Sambor, Rumskamrater och Annat.
Namn och relation kan du ändra senare under Vår plats på fliken Inställningar genom att trycka på Byt namn. Det kan bara platsens ägare göra.
När platsen är skapad frågar appen en gång vad du vill börja med. Vill ni använda den tillsammans väljer du Jag vill samordna våra planer eller Båda. Oavsett vad du väljer kan du använda båda senare.
Bjud in din partner
Steg 3. Skicka inbjudningslänken i en meddelandeapp
Direkt efter att platsen har skapats visas rutan Bjuda in någon att planera med?. Tryck på Skicka inbjudningslänk så öppnas telefonens delningsruta. Skicka i den meddelandeapp du brukar använda eller som sms. Meddelandet innehåller både inbjudningskoden och länken.
Vill du inte skicka nu trycker du på Senare. Senare öppnar du Vår plats på fliken Inställningar och trycker på Dela inbjudningslänk. Du kan också trycka på Bjud in någon till den gemensamma kalendern på kortet Kom igång på startskärmen för att öppna samma delningsruta.
Steg 4. Mottagaren trycker på länken och loggar in
Trycker du på länken öppnas antingen appen direkt eller en inbjudningssida. Öppnas inbjudningssidan trycker du på ”Öppna i appen”. Har du inte appen kopieras inbjudningskoden och du skickas vidare till butiken. Installera appen, logga in, tryck på knappen Klistra in inbjudningskod på skärmen för att skapa en plats så att koden fylls i, och tryck sedan på Gå med.
Öppnas appen via länken visar inloggningsskärmen att inbjudningslänken har känts igen. När du loggar in går du direkt med i den andra personens plats, utan att skapa en ny. Öppnades inte länken trycker du på länken du fick en gång till.
Öppnas inte länken kan du gå med med koden. När du har loggat in skriver du koden du fick i fältet Har du redan en inbjudan? längst ned på skärmen för att skapa en plats och trycker på Gå med. Du kan också kopiera och klistra in hela meddelandet du fick, så hittas koden automatiskt i länken i meddelandet. Finns det ingen kod i det du kopierade visas ”Det du kopierade innehåller ingen inbjudningskod.” På iPhone är det systemets klistra in-knapp, så den kan se lite annorlunda ut. Koden består av bokstäver och siffror, och små bokstäver görs om till stora.
Växla mellan flera platser
Steg 5. Tryck på raden för platsen du vill byta till under Byt plats
Du kan ha flera platser. Öppna Vår plats på fliken Inställningar och bläddra ända ned. På kortet Byt plats visas platserna du tillhör, en per rad. Platsen du tittar på nu är märkt Aktuell och de andra Byt. Trycker du på raden för en annan plats byts kalender, årsdagar och uppgifter till den platsens.
En ny plats skapar du med Skapa ny plats på samma kort. Välj Platsens namn och Vilken relation har ni? och tryck på Skapa plats, så byter du direkt till den nya platsen.
Trycker du på en händelse från en annan plats i planerarläget visas rutan ”Byta till den här platsen?”. Tryck på Byt för att byta till den platsen och öppna händelsen.
Bra att veta
- Gratis kan två personer använda appen tillsammans. Från den tredje personen behövs livstidspass och extra medlemsplatser. När platsen är full visas inte inbjudningskoden i inställningarna.
- Varje plats har en enda inbjudningskod som inte ändras. Trycker du på Skapa en ny kod slutar länkar du redan har skickat att fungera direkt, så tryck bara om länken har hamnat på fel ställe.
- En medlem som själv har lämnat kan gå med igen med inbjudningskoden. En medlem som platsens ägare har tagit bort kan inte gå med igen.
Fungerar det inte som beskrivet? Skriv till oss via Kontakta oss. Kontakta oss