Første oppstart · Innstillinger-fanen › Rommet vårt
Opprett et rom og inviter den andre
Første gang logger du inn og oppretter et «rom» som dere ser sammen. Deretter sender du en invitasjonslenke, så kommer den andre inn i den samme kalenderen. Du kan også begynne å bruke appen alene og invitere noen senere.
I denne veiledningen
Opprett et rom
Trinn 1. Velg hvordan du vil logge inn
Første gang du åpner appen, vises innloggingsskjermen. På iPhone finnes knappen for å logge på med Apple, og hvis det vises en knapp for Google, kan du også logge inn med den. Vil du bruke e-post, trykker du på Fortsett med e-post.
Er det første gang med e-post, fyller du inn e-postadresse, passord (minst 6 tegn) og kallenavn i fanen Registrer deg og trykker på Kom i gang. Har du allerede en konto, trykker du på Logg inn i fanen Logg inn.
Trinn 2. Velg navn og relasjon for rommet og trykk på Opprett rom
Etter første innlogging vises skjermen der du oppretter et rom. I Navn på rommet står «Bare oss» allerede, og du kan endre det som du vil. Under Hva er relasjonen deres? velger du ett av Par, Ektepar, Samboere, Bofeller og Annet.
Navn og relasjon kan du endre senere under Rommet vårt i Innstillinger-fanen ved å trykke på Gi nytt navn. Det er bare eieren av rommet som kan gjøre det.
Når rommet er opprettet, spør appen én gang hva du vil begynne med. Vil dere bruke det sammen, velger du Jeg vil samordne planene våre eller Begge deler. Uansett hva du velger, kan du bruke begge deler senere.
Inviter den andre
Trinn 3. Send invitasjonslenken i en meldingsapp
Rett etter at rommet er opprettet, vises vinduet Invitere noen å planlegge sammen med?. Trykk på Send invitasjonslenke, så åpnes delingsvinduet på telefonen. Send i meldingsappen du pleier å bruke, eller som SMS. Meldingen inneholder både invitasjonskoden og lenken.
Vil du ikke sende nå, trykker du på Senere. Senere åpner du Rommet vårt i Innstillinger-fanen og trykker på Del invitasjonslenke. Du kan også trykke på Inviter noen til å dele kalenderen på kortet Kom i gang på startskjermen for å åpne det samme delingsvinduet.
Trinn 4. Mottakeren trykker på lenken og logger inn
Når lenken trykkes, åpnes enten appen direkte eller en side med informasjon om invitasjonen. Åpnes siden, trykker du på «Åpne i appen». Har du ikke appen, kopieres invitasjonskoden, og du blir sendt til butikken. Installer appen, logg inn, trykk på knappen Lim inn invitasjonskode på skjermen der du oppretter et rom, for å fylle inn koden, og trykk på Bli med.
Åpnes appen via lenken, viser innloggingsskjermen at invitasjonslenken er mottatt. Etter innloggingen kommer du rett inn i den andres rom uten å opprette et nytt. Åpnet ikke lenken seg, trykker du på lenken du fikk, én gang til.
Åpnes ikke lenken, kan du bli med ved hjelp av koden. Logg inn, skriv koden du har fått i feltet Har du allerede en invitasjon? nederst på skjermen der du oppretter et rom, og trykk på Bli med. Du kan også kopiere hele meldingen du fikk og lime den inn, så finner appen koden i lenken i meldingen automatisk. Er det ingen kode i det du kopierte, vises «Det du kopierte, inneholder ingen invitasjonskode». På iPhone er dette systemets egen lim inn-knapp, så den kan se litt annerledes ut. Koden består av bokstaver og tall, og små bokstaver blir automatisk store.
Bytt mellom flere rom
Trinn 5. Trykk på linjen for rommet du vil bytte til under Bytt rom
Du kan ha flere rom. Åpne Rommet vårt i fanen Innstillinger og bla helt ned. På kortet Bytt rom vises rommene du er med i, ett per linje. Rommet du ser på nå, er merket Nåværende, og de andre Bytt. Trykker du på linjen for et annet rom, byttes kalender, merkedager og oppgaver til det rommets.
Et nytt rom oppretter du med Opprett nytt rom på det samme kortet. Velg Navn på rommet og Hva er relasjonen deres? og trykk på Opprett rom, så bytter du rett til det nye rommet.
Trykker du på en hendelse fra et annet rom i planleggermodus, vises vinduet «Bytte til dette rommet?». Trykk på Bytt for å bytte til det rommet og åpne hendelsen.
Greit å vite
- Gratis kan to personer bruke appen sammen. Fra den tredje personen trengs livstidstilgang og ekstra medlemsplasser. Når rommet er fullt, vises ikke invitasjonskoden i innstillingene.
- Hvert rom har én invitasjonskode som ikke endres. Trykker du på Lag en ny kode, slutter lenker du allerede har sendt, å virke med en gang, så trykk bare hvis lenken har havnet på feil sted.
- Et medlem som har forlatt rommet selv, kan bli med igjen med invitasjonskoden. Et medlem som eieren av rommet har fjernet, kan ikke bli med igjen.
Fungerer det ikke som beskrevet? Si fra via Kontakt oss. Kontakt oss